Aku bukan Kamu

Salam..

Aku melepak di rumah hari Isnin begini. Satu sebab ialah kerana aku letih sampai dari jb lewat pagi buta tadi (walaupun aku tidur saja sepanjang perjalanan). Satu sebab lagi ialah kerana aku dah tak berapa ‘excited’ dengan idea yang aku akan dapat surat adjustment gaji. Hari jumaat lepas memang aku excited. Ramai yang sukaria dengan ‘increment’, ‘adjustment’ dan bonus kali ini. Aku? Duduk diam2 aje tunggu giliran. Tapi selepas menunggu lama tetap nama aku tak dilaung, aku jadi ‘pissed off’. Balik terus. Tau tak aku sekarang kerja 4.5 hari seminggu?

 Aku balik jb hari Sabtu kerana meraikan kakak sepupu yang berkahwin pada usia 35 tahun. Pasangannya lahir tahun 1958. Masa kecik kitorang panggil dia kak Debab. Sepatutnya majlis dia bulan august depan tp pihak lelaki mintak cepatkan. Sebenarnya kak Debab tu baru aje buat operation buang ketumbuhan dalam usus besar. Aku tak berapa faham dgn situasi ni. Biasanya org akan lewatkan, tp dalam kes ni lain pulak. Hmm.. takpelah. Tak ada beza apa pun.

Aku nak bagitau yang aku ada add link berkenaan personality test kt wordpress aku ni. Itupun lepas aku gode-gode blog tuty and jumpa johari window dia . Hahah. Pastu aku pun google lah and jumpa beberapa link tp aku rasa personality planet tu ok la untuk suka-suka. Aku ingat kali terakhir aku buat personality test yang berjela panjang ialah masa kt universiti dulu. Seronok juga sekali-sekala jawab soalan tntg diri sendiri. Yang paling penting kena jujurlah, kalo tak ini baru betul ‘menipu diri sendiri’  muahahahaha.

Oh ya, kalo sempat tolong bagi input untuk johari window aku yek. Link dia ada jugak aku letak kt bawah nun. Masey!

Advertisements
This entry was posted in Day by day. Bookmark the permalink.

2 Responses to Aku bukan Kamu

  1. mast says:

    kek, aku baru tau last 2 weeks.. bukan tingkap johari la.. tingkap jauhari.. student aku betulkan.. malu siuttttt

  2. tirokwifey says:

    hi mast! Aku pun ingat dulu masa sekolah mmg kita sebut tetingkap jauhari. Mungkin dpt kt mat saleh diorang sebutle johari kot hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s