3 tapak dan 2 buah rumah

Jumpa kawan-kawan lama mmg seronok (sbb aku tak ramai kawan2 baru *sad*). Sebab tu, bila ada jemputan kawen esp ex-classmate seboleh2 aku cuba dtg. Mcm hari Ahad lepas, aku berpeluang jumpa classmate lama (budak TIKL) kt Wisma Sejarah (sebelah hosp. Pusrawi). Dekat 3 jam aku lepak kt dewan tu ngan diorang (tanpa rasa bersalah walaupun tempat duduk agak tak cukup). Kalau dulu topik perbualan tntg pelajaran (sikit je) dan idea2 nk buat jenayah kt asrama (banyak. tak join, aku dgr jek) kini cerita tntg org itu dan ini nk kahwin n yg dah beranak buat kitorang happy. Aku suka school-daze!

Tp apa yg aku lebih minat nk share kt sini ialah tntg pengantinnya. Kedua-dua pengantin lelaki n perempuan adalah school-mate aku. Pengantin perempuannya, N ada adik lelaki yg training pilot. Masa wedding salah seorang kawan kitorang awal tahun ni, aku masih ingat N cerita tntg kos pengajian adik dia yg sgt tinggi. Dekat 200K. Sebelum raya hari tuh, adik dia meninggal dunia akibat road accident. Aku terkejut sgt time tu.

Tp smlm aku lagik terkejut pasal emcee kt majlis N ni announce yg N akan teruskan hajat dia – N nk jadi pilot! Utk pengetahuan korang, N grad civil eng dr UiTM n sekarang dia tgh buat Business Study kt IBS,UTM. Maknanya, dia akan quit benda tu n tukar bidang. NK sampaikan hajat Allahyarham katanya..

Kt meja, semua org kata ‘eh, mcm cerita kt tv’. Walaupun aku tak berapa setuju dgn keputusan N (dan mungkin konsensus dia sekeluarga), tp aku rasa aku faham perasaan diorang.

Sempat jugak aku jumpa ex-gf allahyarham ucap takziah. She’s a dentist. Cantik.

Balik dr kenduri kahwin ptg tu aku n hubby gi Tesco Ampang. Grab, bayar n balik rumah. Hahaha, mmg seronok main Saidina (yg dibeli di Tesco) berdua tp masa amat mencemburui kitorang sbb hubby kena naik bas balik Ipoh kul 9mlm.

Next week, go north! hihihi aku rasa aku suka sgt Penang. Harap hubby nak singgah dalam perjalanan balik dr rumah Pak Tam.

Advertisements
This entry was posted in Day by day. Bookmark the permalink.

2 Responses to 3 tapak dan 2 buah rumah

  1. d says:

    kita pun suka sgt g kenduri kawin semenjak kawin..xkira la kawan sek. ke,kawan hubby kw,kawan mak n bapak pun layannnn..hehehehe mcm dh kena sawan pengantin plak…oh noT! actually nk mkn nasi kenduri..emmmm sedappppp…penah anta mak n bapak g kenduri kawin sampai 4 rumah dlm sehari,plan nak mkn satu n the rest tgu dlm keta..tapi x,mkn semua!hahahahahha gendut!!!

  2. Lady K says:

    hahahahahaha memang genduuuuttttt!!!!

    sedih aku baca cerita adik N. Innalillah..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s