Mocking Bird

Dah lama aku nk carik buku ni. Problemnya, everytime aku pegi kedai buku aku mesti tersangkut kt section lain. Tak fotografi, travel. Tak beli pun.. huhuhu duk selak tgok gambo n baca heading yg besor-besor.. heheheh. Pahtu berdiri  lama-lama kt tmpt longgok mag. Tu yg best masuk bookstore besor2, takde sapa marah nk baca buku free2 heheh. Ok, aku tau tak bagus buat gitu. Tp, semua org pun buat what.. heheheh sori dude.

Aku tingat aku nmpak buku ni dlm dua movie. Satu starring Michael Douglas, ‘The Game’. Suka giler movie nih. Co-star Sean Penn heheh. MD simpan pistol dia dlm buku ni ler..

Lagi satu movie aku tak ingat plak movie apa.. tp aku rasa comedy tp tak leh recall lah..

Hmm aku cuma nk bagitau yg aku baru beli buku tu weken lepas. Hahaha tak abes baca pun lagik. Mlm tadi baru baca sampai ch16. Buku ni tak begitu mendorong aku (lawak nyer description aku), ye lah mana taknya. Aku expect cerita thriller.. pasal pembunuh bersiri atau apa2 jek lah yg thrill. Aku baca kt blkg dia pasal comedy plak. Hmm tp aku beli jugak. So far ok laa, citer pasal 2 beradik ngan bapak diorang, lawyer. Baca satu ch aku tutup baca national geographic, pun tak abes baca jugak lagi. Aku mcm mudah tertido plak skrg nih. Ke aku mmg kuat tido?

Ape-apehal pun, korang kena tau aku mmg gila ngan danielle steel. ‘Remembrance’ mmg sentimental sgt buat gua huhuhu

Lupa plak, buku yg aku kutuk tadi is ‘To Kill a Mocking Bird’ by Harper Lee tp kt Kino aku search ‘Killing the Mocking Bird’ hahahah pasal tu le tak jumpa-jumpe.. last2 gi kaunter- i.. Author pempuan, nama cam lelaki. Author lelaki plak nama mcm pempuan eg. the late Sidney Sheldon. Kalo korang jd author korang nk guna nama ape rasanya? Aku… nanti aku fikirkan. Bab2 berangan benda yg takan jd kenyataan ni mmg fav aku tau ;p

Nanti aku da abes baca, kalo persepsi aku berubah tntg buku ni aku bagitau ek..

soon soon!

Advertisements
This entry was posted in Day by day. Bookmark the permalink.

5 Responses to Mocking Bird

  1. t.u-ty says:

    aku pernah cuba utk baca to kill a mockingbird ni.. tp mcm kau, aku pun tak terdorong utk habiskan cerita ni. ada org yg pernah kata cerita ni best dan dah byk kali baca, ckp kat aku mmg mula2 tak terdorong tapi baca dan habiskan. endingnya menarik.

    aku tak tertarik dgn nasihat dia. maka aku tak pernah habiskan.

  2. t.u-ty says:

    nway.. gambar kat keading WP kau ni cunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..!!!!!

  3. mooke says:

    to kill the mockingbird, aku suka pasal relationshionship adik dan abang. pasal white lawyer defend lelaki kulit hitam. 🙂

  4. Lady K says:

    haih takleh jadik ni.. aku kena lawan gambo heading kau ni 😛

  5. t.u-ty says:

    ada movie kan pasal citer nih? rasanya la.. dan aku rasa aku pnah tgk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s