Another First

Salam,

Weken lepas ialah weken pertama aku sbg weken suri. Hari rabu aku dah beli tiket balik. Ingat awal, rupanya tinggal saki baki jek. Tu pun, time yg jarang2 org beli. Aku beli tiket jumaat 4.50pm and isnin 6.30am. Hahaha

Sampai jek kt medanG, aku nmpk hubby tgh tgu. Thihihi rasa nk melompat tgk dia! Takleh lupa seri kt wajah dia bila dia tgok aku yg tgh terjengket2 bongkok dlm bas carik kat mana dia berdiri. Kitorang happy sgt time tuh! ;p

Spjg2 dlm kete tak bincang lgsg nk apa utk berbuka. Saling tgok satu sama lain, senyum-ing. hihihi. Seb baik, ibu mertua-ku dah siap2kan semua benda untuk dibuat berbuka. Ada pengat pisang (hubby aku n mak dia panggil lengat pisang, tak kesahlah), ada gulai asam sembilang dgn tauchu (tak suka tauchu tp sedap plak kali nih, lapo kot heheheh), ada lempeng kelapa dan tak ingat ada apa lagi hihihi. Lepas tuh cerita lain lah ;p

Esoknya buka kt umah mertua. Masing2 masak satu lauk. Ayah masak gulai lemak nanas, mak mertua masak sup cendawan, hubby masak siakap stim n aku masak kembong masak pedas, kakak ipar plak bawak gulai lemak siput sedap. Hahaha bayangkan menantu isap siput sedut depan mertua, selamba! Diorang relak jer hahahah

Ahad lepak kt umah tgok dvd. Hari ni tak berbuka kt umah mertua, heheh nk berdua-duaan jek hihi. Kitorang bantai tgok Monster ngan Serendipity. Syiok jugak.. mmg best lah melepak depan tv. Dah lama tak buat. Tp yg nih lagik best pasal melepak ngan kekasih hati without pakai tudung or baju lengan panjang! Rasa mcm kt hostel dedulu hihihi

 Pagi tadi aku board bas kul 6.30, after sahur n solat. Pasal sama2 ngantuk, jd tak sempat nk bersedih2 atau apa2 (selalu aku nangis kalo part2 nk say goodbye nih, geli ek).

So tulah cerita ‘my first puasa with hubby’ ;p

Cheers!

Advertisements
This entry was posted in Day by day. Bookmark the permalink.

4 Responses to Another First

  1. tirok says:

    hmm…saper punya masakan paling sedap ek? hahaha

  2. kokek says:

    mesti ler u punya hihihi. cukup ramuan kasih syg-nya thihihi ;p

  3. ashka says:

    hahahahahahaha.. aku la masak paling sedap :p

  4. xnaufalx says:

    HAI THERE……

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s