A duda thots

Semasa berbuka puasa ramai2 kt pantry office isnin lepas, aku sempatlah berbual dgn sorang ofismate nih, z. Tgh borak2 tuh aku tanyalah dia gi beijing ngan siapa? (he won a lucky draw during company annual dinner early this yr- a return trip to beijing). Dia senyum2 pahtu aku cepat2 ler ckp, ngan wife eh – second honeymoon.

“Eh i dah bercerailah..” sambil tersenyum tp tawar sikit dari yg tadi.

Aku da terkulat2, takut tersalah cakap.

Tp z yg sporting terus jek smbg cerita dia. Dia ckp kt aku jaga rumahtangga bebaik. Kalo nk mintak apa2 dgn suami ckp bebaik – jgn ckp mcm n gaduh jek. Mcm dia tau jek aku nih comm fail hahah. Aku dgn bangga kengkonon ckp ler

 “Alah, kitorang dah kawan 7 tahun.. dah habis bergaduh rasa tatau nk gaduh mcm mana lagi..”

“Dah kawen lain nem.. z nih pun dulu 5 tahun berkawan. Siap langkah 2 bendul lagi nk kawen ngan dia.. tp akhirnya tgoklah.. Anak yg sulung dah umur 12 tahun pun.. 2-3 tahun jugak cuba pertahankan tp at last kena let go jugak..”

Aku sudah kecut perut – nape situation bendul tu cam sama huhuhu

Banyak gak yg kitorang borak.. tp nasihat dia yg hubby aku pun suh aku ingat sampai bila2 (mlm tuh aku cerita kt hubby)

“Hati2 berkawan. My wife dulu ada kawan yg hubby-nya bisnesman – selalu outstation, entertain sana-sini. Jd my wife pun pk i buat benda yg sama.. Kite kerja nk senangkan keluarga. Duit isteri i tak usik malah gaji dia pun i tatau..”

Korang taulah opis aku nih org kije mcm mana, balik kul berapa kan.

Aku tekun giler dgr cerita z tntg kegagalan rumahtangga dia tp mcm yg hubby aku ckp, ada rahmat aku berbual dgn si z nih hari tuh. Ambil yg baik buat teladan.. yg buruk jadikan sempadan..

Hubby aku suka usap rambut aku.. dia kata nanti dosa aku kurang hihihi ;p

I miss him..

Advertisements
This entry was posted in Day by day. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s