Tadika IIUM Montessori 2015

Menjelang tahun baru yang bakal menjelma, ibu bapa yang mempunyai anak-anak seusia 4 ke 6 tahun tentunya sibuk memikirkan tentang persekolahan tadika untuk tahun 2015 yang akan datang.

Di sini suka saya ingin berkongsi sedikit maklumat berkaitan Tadika IIUM Montessori. Ya, saya juga salah seorang ibu seperti puan-puan atau tuan-tuan sekalian yang sentiasa merancang mahukan yang terbaik untuk anak-anak. Maklumat-maklumat ini saya perolehi semasa saya berkunjung ke IIUM Montessori cawangan Gombak.

Berikut saya lampirkan yuran tadika IIUM Montessori untuk tahun 2015.

20141106_142623

Berikut pula adalah jadual menu pemakanan anak-anak yang sempat saya snapshot dari papan kenyataan di luar (dengan izin 🙂 ).  Rasanya dengan menu sebegini, anak-anak tuan puan juga akan melompat gembira sebagaimana anak saya (honey star tu kegemaran dia 🙂 ).

20141106_142224 20141106_142220

 

Di bawah ini pula jadual waktu aktiviti dan pembelajaran anak-anak disekolah. Menurut cikgu di situ, kanak-kanak umur 4 tahun belajar hingga jam1 tengahari sahaja. Selepas ini mereka tidur sebentar sebelum aktiviti lain di sebelah petang atau pulang (jam 3 atau 6 atas pilihan).

Manakala bagi kanak-kanak 5 dan 6 tahun sesi persekolahan sehingga jam 3 petang. Mereka boleh terus pulang atau tunggu di sekolah sehingga jam 6 petang (mulai 2015).

20141106_142215 20141106_142245 20141106_142210

Berikut pula takwim persekolahan IIUM Montessori untuk tahun 2014 yang hampir berakhir.

20141106_142112

 

Untuk maklumat lanjut berkaitan cawangan dan lain-lain,bolehlah teruskan carian di homepage and facebook mereka.

Semoga berjaya!

Advertisements
Posted in Review Sekolah Tadika | Tagged , , , , , , , | Leave a comment

Outdoor Photoshoot ::Father’s Day::

My kids celebrating their father’s day.
FD01

FD02

FD03

FD004

Posted in Outdoor Potraiture, Photography | Leave a comment

Newborn Photoshoot ::Khairullah::

Khair001

Khair002

Khair003

Khair004

Khair005

Khair006

 

15 June 2013

 

Posted in Newborn Photography, Photography | Leave a comment

090209

Salam..

Febuari penuh dengan kenangan manis. Sangat manis.

Selamat ulangtahun hari lahir anaknda ku Damia. Kak Long ada tempat istimewa dalam hati Ibu.

Perbaikkan keturunanku Ya Allah.. amin.

Aim High!

Posted in Day by day | Leave a comment

tentang mak

mak cakap dulu mak sekolah sampai darjah 3 aje. Lepas tu mak berhenti sbb tgok kawan baik dia tak pegi sekolah. Bila kawan dia masuk balik sekolah, mak nk pegi sekolah jugak tapi takut nak cakap kat nenek sebab nenek dah warning masa mak degil takmo sekolah tu kalo lepas ni menyesal, SIAP! mak cakap mak mmg menyesal tak sekolah.

mak cakap masa mak sekolah mak pernah kena baling cikgu dengan duster sbb asyik berbual aje.

mak cakap mak pernah selamatkan kawan dia yang lemas tak reti berenang mandi parit depan rumah masa duk kampung dulu. mak terer panjat pokok, itu semua jiran-jiran aku tau sbb mak selalu amik daun ketupat sendiri.

mak cakap dulu mak tak pandai tengok jam. Lepas kawin dengan ayah, mak jadi pandai sebab takut sangat dengan ayah yang garang. Takut kalau ayah tanya pukul berapa tatau nak jawab.

mak cakap dulu mak tak pandai baca tapi mak belajar sendiri. Hmm aku pun tak ingat masa kecik-kecik mak ada ajar kami adik beradik baca tak. Sekarang aku suka bertukar sms dengan mak walopun kadang-kadang aku tak faham ayat mak tulis HAHAHAH

Posted in Day by day | 2 Comments

Obsesi ku

Mata mu..

Bibir mu..

Pipi mu & juga senyum mu..

Membuat aku lebur..

Hanyut di dalam ghairah..

Kerna mu..

 

Tubuh mu..

Harum mu..

Hati mu..

Oh! Semua aku mahu..

 

Inginku gigit-gigit cuping telinga kecil mu..

Luahkan perasaanku..

Dan membisikkan aku cinta kamu..

 

Hadiahkan asmara di setiap pagi hari mu..

Dengan harapan agar kau tahu..

Semoga kau tahu..

Ku gilakan mu..

 

Auramu..

Pujuk rayu hatiku..

Sering bergoncang jiwa ini..

Siang malam ku gundah,

Tiada melihat wajahmu

Ku rindu..

 

(Obsesiku, Aqasha, OST Joe&Faridah)

Damia Farhanah binti Mohamad Faizal

Posted in Road to Mommy-hood | 7 Comments

happy insider

pregnancy due date

My baby finds it too comfy inside to be out. That’s okay, mommy ‘ll wait dear..

Posted in Road to Mommy-hood | 3 Comments